Υπερψηφίστηκε το 4ο ΜνημόνιοΧωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα και αντίμετρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους δανειστές. 

Σύμφωνα με την ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά 281 βουλευτές. Επί της Αρχής 153 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ» και 128 ψήφισαν «ΟΧΙ». «Παρών» στο άρθρο 56 δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα, ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, από τη διαδικασία έλλειπαν οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (σ.σ. με επιστολή ενημέρωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο εκτός από τα άρθρα 70 και 71).

Επί των άρθρων το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης στήριξε τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% και την εξομοίωση της φορολογίας της βουλευτικής αποζημίωσης με τα εισοδήματα των υπόλοιπων φυσικών προσώπων.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι με απόφαση της ολομέλειας αποβλήθηκαν από τη διαδικασία λόγω του βίαιου περιστατικού με τον Ηλία Κασιδιάρη να σπρώχνει τον Νίκο Δένδια, απέστειλαν σφραγισμένους φακέλους με κείμενο στο οποίο σημειώνεται ότι δεν έχουν καμία διάθεση να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία που τη κρίνουν παράνομη και αντισυνταγματική και πως καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο. Στη διαδικασία όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θεωρήθηκαν απόντες. 

Όσον αφορά στα όσα έγιναν στη Βουλή, υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια διαμάχη η οποία κινήθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια με εκατέρωθεν εκτοξεύσεις κατηγοριών. Ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης «αιφνιδίασαν» με κάποια καινοτόμα παρέμβαση. Αντιθέτως και παρά την επικοινωνιακή προετοιμασία της κόντρας που παρακολουθήσαμε εδώ και λίγα 24ωρα, η αντιπαράθεση στη Βουλή δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες εκείνων που περίμεναν την όξυνση των πολιτικών παθών. 


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment