Ωμή δήλωση Ισραηλινού υπουργού: «Hρθε η ώρα να δολοφονηθεί ο Άσαντ»


Σε δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε Ισραηλινός υπουργός, ο οποίος ζήτησε να δολοφονηθεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ...


Η δήλωση έγινε μετά τις αιτιάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ότι ο Σύρος πρόεδρος και η κυβέρνησή του  χρησιμοποιούν ένα κρεματόριο μέσα σε στρατιωτική φυλακή έξω απ’ τη Δαμασκό, για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος απ’ τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα ο υπουργός Στέγασης Γιοάβ Γκαλάντ είπε, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ότι στη συνέχεια θα πρέπει να κοπεί «το κεφάλι του φιδιού» στην Τεχεράνη...




O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου κι ο υπουργός Στέγασης Γιοάβ Γκαλάντ


«Εδώ και 70 χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί κατάσταση σαν κι αυτή με τη Συρία να εκτελεί ανθρώπους, να χρησιμοποιεί εκ προθέσεως χημικά όπλα για να τους βλάψει και τώρα, στην πιο πρόσφατη κίνηση εξτρεμισμού, να καίει τις σορούς τους», δήλωσε. Και συμπλήρωσε: «Περνάμε μια κόκκινη γραμμή και κατά την άποψή μου ήρθε η ώρα να δολοφονηθεί ο Άσαντ. Κι όταν τελειώσουμε με την ουρά του ερπετού θα φθάσουμε στο κεφάλι του, που μπορεί να βρεθεί στην Τεχεράνη».

Η πρώτη, όπως φαίνεται, καταγεγραμμένη ισραηλινή απειλή δολοφονίας του Μπασάρ αλ Άσαντ ήλθε μετά τις αιτιάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί κρεματορίου.



Νωρίτερα ο Γκαλάντ είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ότι η κυβέρνηση Άσαντ είναι το χειρότερο από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας. «Αυτό που συμβαίνει στη Συρία ορίζεται ως γενοκτονία», δήλωσε.

Ο Γκαλάντ, στρατηγός ε.α., πρόσθεσε ότι το Τελ Αβίβ θέλει να αποπεμφθεί από την εξουσία ο Άσαντ και η κυβέρνηση των αλευϊτών και να αντικαταστθεί από έναν «μετριοπαθή σουνίτη κυβερνήτη».
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment