Ερντογάν σε ΕΕ: «Εχετε την Ελλάδα στα ώπα-ώπα»


Στα όπα όπα έχει την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να την στηρίξει ώστε να κρατηθεί όρθια, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι έχει την Τουρκία να περιμένει στην πόρτα της εδώ και 54 χρόνια.

«Δεν είμαστε χωριό, έχουμε στρατό, έχουμε περηφάνια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του εκδήλωση της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TÜSİAD). 

«Υπάρχει μια Ε.Ε. που εδώ και 54 χρόνια τραβολογά την Τουρκία μπροστά από την πόρτα της. Και ποιοι δεν πέρασαν μετά από εμάς, όλους τους πήραν. Και ποια είναι η αμαρτία της Τουρκίας και δεν εντάσσεται (σ.σ. στην Ε.Ε.); Μήπως αυτοί είναι πιο δυνατοί από την Τουρκία; Τίποτα δεν έχουν καλύτερο από εμάς. Αλλά τους πήραν όλους (σ.σ. στην Ε.Ε.). Ακόμα τους παίρνουν», είπε ο Ερντογάν.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει 400 εκατομμύρια χρέος. Αλλά τη στηρίζουν με όλα τα μέσα έχοντάς την στα όπα όπα και προσπαθούν να την κρατήσουν όρθια. Παρακαλώ να δούμε την πραγματικότητα που είναι αυτή. Και είδατε αυτά που έκαναν (σ.σ. η Ε.Ε.) στην Τουρκία τελευταία με το δημοψήφισμα. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μικρή. Δεν είμαστε χωριό. Έχουμε στρατό, έχουμε περηφάνια. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την περηφάνια μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Αν θα μας εντάξουν στην Ε.Ε. πολύ καλά να μας εντάξουν».

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως ένας Γάλλος ΥΠΕΞ που δεν αποκάλυψε το όνομά του, του είχε πει: «Άδικα προσπαθείτε, δεν θα σας εντάξουν».

«Δηλαδή αυτοί θα κάνουν επιθέσεις στην Τουρκική Δημοκρατία, δεν θα επιτρέπουν πτήσεις στον Υπουργό Εξωτερικών μου κι εμείς ακόμη θα τους λέμε ‘μην το κάνετε, εντάξτε μας..’ . Φίλοι μου να μας συγχωρέσετε αλλά κι εσείς ως ένα σημείο συνομιλείτε με όσους σας έχουν στην πόρτα να περιμένετε», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως αν οι αξιωματούχοι της ΕΕ προχωρήσουν με μια δίκαιη προσέγγιση απέναντί στην Τουρκία τότε και η Τουρκία θα συνεχίσει, αν όχι όμως, τότε και η Τουρκία θα κοιτάξει το δικό της συμφέρον.

Για τις επαφές του στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε πως ανέφερε στον Τραμπ πως αν το PYD ή το YPG (Κούρδοι Συρίας) αποτελέσουν οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία τότε θα κάνουμε αυτό που πρέπει χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά μας. «Αυτό σας το λέμε εκ των προτέρων είπαμε. Γι’ αυτό δεν θα συζητήσουμε με κανέναν, δεν θα διαβουλευθούμε με κανένα είπαμε στον Τραμπ», ανέφερε ο Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment